Ας φάμε λίγο... καλή διάθεση


Ω3 Ω4 λιπαρά οξέα σε σχήμα ψαράκι

Την καλή μας διάθεση μπορούμε να την προκαλέσουμε με πάρα πολλούς τρόπους αλλά και πολλές τροφές, σήμερα θα μιλήσουμε για τα Ω3 λιπαρά οξέα. Ο οργανισμός του ανθρώπου είναι προγραμματισμένος να τρέφεται με κρέας και ψάρι σε αναλογία ένα προς ένα περίπου (1:1). Δηλαδή τα ζωικής προέλευσης λίπη πρέπει να είναι μοιρασμένα, κάτι το όποιο δεν συμβαίνει στα περισσότερα σπίτια συμπεριλαμβανομένου και το δικό μου. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να προσπαθεί να αναπληρώσει στοιχεία όπως τα Ω3 και να μην μπορεί διότι δεν τρεφόμαστε με κάτι που να μπορεί να μας το παρέχει.
Καταλαβαίνω ότι τα φρέσκα λιπαρά ψάρια είναι κάπως δυσεύρετα αλλά και ακριβά, για καλή μας τύχη όμως τα ιχθυέλαια πωλούνται στα φαρμακεία σαν συμπλήρωμα διατροφής. Συνήθως τέτοια συμπληρώματα παίρνουν οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας γιατί παρέχουν την δυνατότητα στον οργανισμό να παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια άρα καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και να διαλύουν τα λιπίδια από το αίμα άρα αποτρέπουν καρδιακά εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Επίσης τα ιχθυέλαια έχουν επίδρασή και στο νευρικό μας σύστημα, κάτι που σοκάρει τους επιστήμονες διότι με την χορήγηση ιχθυελαίων είχαν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα! Και τέλος πρόσφατα έμαθα ότι χορηγούνται και σε έγκυες αποτρέποντας έτσι την επιλόχεια κατάθλιψη. Προσωπική μου άποψη, τα θεωρώ από μόνα τους ένα μικρό θαύμα! Καλημέρα σας και μην ξεχνάτε ποτέ να χαμογελάτε! :)


2 σχόλια:

  1. Δεν είναι η αναλογία τροφών που κάνει τους ανεπιθύμητους -για όλους μας- παραπάνου πόντους. Αλλά η αναλογία γεύσεων. Οι Γεύση διακρίνεται σε γλυκιά-ξινή-αλμυρή και πικρή.

    Ένα μεγάλο ταξίδι ίσο με τη ζωή η κυρά γεύση, πέρνει την τριήρη του γάλακτος και σεργιανά τ' αρχαϊκά πέλαγα του μυαλού. Βυθοσκοπεί αναλύει γίνετε μέγα Εγώ. Λιμνιάζει σ΄απέραντες τράπεζες. Δίνει φόρους σ'ορδές ισθμών. Τραντάζει μ΄απόνερα τις παραλίες φτιάνοντας πλήθη σάλπιγγες - τραγουδοποιούς που φωνασκούν τα μελλούμενα ! Έτσι γεύεται η κυρά ζωή τη γεύση της ....και πρέπει ναν το ταξίδι της γοργό-σίγουρο και γαλήνιο συνάμα λάγνο. Δε πα να πει ότι φουρτουνιάζει γλυκά και δε βρίσκει απάγγειο να ξαποστάσει. Δε πα να πει ότι ξεψυχάει πικρά και δε βρίσκει ημίτονη ξηρά να γαληνέψει. Δε πα να πει ότι τριζεινάει ξινίζοντας και δε βρίσκει εργάτες να σουλουπωθεί. Και δε πα να πει ότι αλμυραίνετε....αφού μάλλον εκεί....στην ουσία > γλυκαίνετε ;))
    Μιά ευωδία. Μιά γλυκιά μελωδία. Ένα πεντάγραμμο φτιαγμένο στΆστρα η γεύση... Πρέπει νάχει απόλα...για να πλέκει τη ζωή μας !

    Μη κοιτάμε λοιπόν τα φαγιά. Ας γευτούμε τις τέσσερες εποχές της κυρά γεύσης...και όλα θαρθούν αναπάντεχα...μα τόσο αναπάντεχα

    ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ τον Ηλία για την εμπνευσμένα φιλοσοφική του άποψη και τολμώ να πώ ότι είναι μια αρκετά αφ'υψηλού οπτική για την γεύση της τροφής μας. Ομολογώ την ένδεια του άρθρου σε θέματα γεύσης και επιφυλάσσομαι για την παράθεση θέματος με τίτλο την τέρψη που νιώθουμε από ένα καλό ποιοτικό γεύμα (είθε να μας ανοίξει την όρεξη!).:)

      Διαγραφή