Ταξίδι = πνευματική ανανέωση :)


Οι διακοπές των Χριστουγέννων ξεκινάνε και τι πιο όμορφο από ένα χαλαρωτικό ταξιδάκι για να φορτώσουμε τις μπαταρίες μας στην καρδιά του χειμώνα. Η αλλαγή περιβάλλοντος έχει μεγάλη επίδραση στο σώμα αλλά και το πνεύμα μας. Ο οργανισμός του ανθρώπου προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, όπως υψόμετρο, αλλαγή θερμοκρασίας, κατανάλωση διαφορετικής σύστασης νερού και τροφής και κυρίως για όλες αυτές τις αλλαγές μας ειδοποιεί με τον τρόπο του. Το ίδιο συμβαίνει και με το πνεύμα μας.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος διεγείρεται πιο έντονα όταν τα ερεθίσματα που δέχεται είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα για αυτόν. Πχ όταν ένας κάτοικος μεγάλης πόλης απολαμβάνει ένα ηλιοβασίλεμα στην εξοχή, θα το ευχαριστηθεί πολύ περισσότερο από κάποιον που διαμένει εκεί με καθημερινότητα για αυτόν την συγκεκριμένη δύση του ηλίου. Αυτό συμβαίνει γιατί ο άνθρωπος έχει ανάγκη από νέα ερεθίσματα και πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για επαφή με την φύση. Γι΄ αυτό λοιπόν δεν είναι απαραίτητο να κάνετε έξοδα για διακοπές που δεν θα μπορούσατε να καλύψετε οικονομικά, είναι όμως απαραίτητο να αλλάξετε για λίγο το καθημερινό σας περιβάλλον. Μια απλή εκδρομή στην εξοχή ή διακοπές σε φίλους μακριά από τον τόπο διαμονής σας, είναι ανέξοδες "διακοπές" για κάποιον που έχει ανάγκη ένα διάλειμμα.

Όλοι έχουμε ανάγκη ένα μικρό διάλειμμα και να είστε σίγουροι πώς μια τέτοια μικρή αλλαγή της καθημερινότητας θα μας κάνει να δούμε με άλλο μάτι την καλή μας ψυχολογία. Πρέπει να διδάξουμε στον εαυτό μας πως μπορεί να νοιώθει καλύτερα.

Καλές γιορτές με υγεία και κοντά στους αγαπημένους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου