Χριστούγεννα και... Θλίψη!;

Όμορφο χιονισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην εξοχή

Η εορταστική περίοδο ξεκίνησε και όλοι ετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα :). Συνταγές γλυκών και λίστες δώρων μπαινοβγαίνουν στα σπίτια, πως νοιώθουν όμως οι άνθρωποι; 
Οι μισοί περίπου άνθρωποι έχουν μια αντίστροφη για την εποχή ψυχολογία, κάποιοι το λένε μελαγχολία, κάποιοι πραγματικά στενοχωριούνται και θλίβονται με το εορταστικό κλίμα  που επικρατεί. Αυτό οφείλεται στην υλιστική κοινωνία που ζούμε, έχουμε χάσει τον συνάνθρωπο και έχουμε βρει κινητά, tablet, αμάξια, αρώματα και εγώ δεν ξέρω τι άλλο! Μας νοιάζει να έχουμε, όχι να είμαστε.
Γι' αυτό όσοι δεν έχουν χρήματα αυτή την εποχή βιώνουν μοναξιά, εσωτερική και εξωτερική. Έχουμε χάσει το νόημα αυτής της γιορτής και αυτό έχει αντίκτυπο στους συνανθρώπους μας. Μάλιστα, έχουν αναφερθεί αυξημένα ιατρικά περιστατικά και γενικά αυτές τις μέρες δημόσιοι φορείς και αστυνομία προετοιμάζονται για τις απαιτήσεις της εποχής.
Συγνώμη αν σας στεναχώρησα, ήθελα να δείξω την άλλη πλευρά της 'φωτεινής' χαράς που επικρατεί έξω από τα σπίτια μας. Ας αλλάξουμε ότι μπορούμε και καταλάβουμε μικροί και μεγάλοι τι είναι τα Χριστούγεννα και ας αφήσουμε την πλεονεξία των πολλών δώρων στην άκρη.
Η ύλη δεν μας προσφέρει αγάπη. Δώστε αγάπη γιατί αυτή αξίζει πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε ύλη! :) 
 Έκανα αυτή την έρευνα γιατί κάθε χρόνο ένας πολύ δικός μου άνθρωπος δεν δείχνει και πολύ χαρούμενος με όλη αυτή τη 'χαρά' γύρω του.  Μπορεί να ισχύει και για εσάς.
Δώστε πολύ αγάπη και θα νιώσετε πολύ καλύτερα! :)
Καλές και ευτυχισμένες γιορτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου