Βιβλίο...ένας καλός φίλος!

Βιλίο χαράς

Ένα βιβλίο μπορεί να γίνει πολύ καλή συντροφιά...στην παραλία (μια και είναι ακόμη καλοκαίρι), το μπαλκόνι, τον κήπο ή στο πάρκο της γειτονιάς, ακόμη και σε ένα παγκάκι... κάπου, κάπως. Αυτό το αθώο φαινομενικά αντικείμενο μπορεί να αλλάξει όλο το κόσμο μας, να οδηγήσει τις σκέψεις μας σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Ένα βιβλίο σε αλλάζει, καλλιεργεί μέσα σου σκέψεις, εικόνες και βιώματα που απλά δεν είναι δικά σου, αλλά κάποιος σου τα χαρίζει και σου επιτρέπει να τα κάνεις τόσο μοναδικά όσο εσύ! :)
Το μυαλό μας δημιουργεί τον κόσμο που μπορεί να περιγράφεται σε ένα κεφάλαιο, μια παράγραφο ή απλά σε μια μικρή πρόταση, από εκεί προκύπτουν εικονικές εμπειρίες και δρόμοι που δεν θα είχαμε περπατήσει ποτέ... Θα χαρακτήριζα την ανάγνωση ως μια μορφή άθλησης, που δεν γυμνάζει τίποτα άλλο από αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο...ΝΟΥ!...κοινώς και σε πολύ απλή απόδοση, το μυαλό μας.
 Όμως "προσοχή", όπως μου είχε πει και μια πολύ αγαπημένη δασκάλα και καλή μου φίλη η Νανά, "Το βιβλίο είναι καλός φίλος, αρκεί να μην είναι ο μόνος" :)
Σας εύχομαι καλή ανάγνωση και μεγάλη τόλμη...Γιατί όσο περίεργο κι αν φαίνεται θέλει τόλμη, εγκράτεια και υπομονή για να ανοίξεις την πρώτη σελίδα και βήμα βήμα να φτάσεις στην τελευταία...
Καλά αναγνωστικά ταξίδια λοιπόν φίλοι μου και...τα λέμε σύντομα

Για ρίξτε και μια ματιά σε αυτό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου